jueves, 1 de octubre de 2015

VIATGE A TRAVÉS DEL TEMPS, HISTÒRIA!


Bon día! Aquesta per fí és la meva primera entrada. Bàsicament aniré penjant entrades sobre els temes que estiguem tocant a la classe de Geografía i Hisòria a la classe de 4t d'ESO. Espero que us serveixi per millor l'estudi i sempre que tingueu alguna mena de dubte pogueu consultar-ho. Aniré adujntant arxius i enllaços amb algunes activitats o pàgines webs que trobi interesants i útils. Espero que us agradi!


LA GUERRA DE SUCCESSIÓ ESPANYOLA (S.XVIII)

La Guerra de Successió va ser un conflicte bèl·lic. Va començar amb la mort de Carles II en l'any 1700. Aquest va morir sense desçendents per tant, el tró quedava buit. Els principals candidats eren: 

        Josep Ferran de Baviera, Felip 

d’Anjou, L’arxiduc Carles d’Habsburg

El Rei de França volia posar com a nou rei al se nét Felip D'Anjou tot i que l'emperador d'Àustria volia posar a l'arxiduc Carles. Per culpa de les seves diferències va sorgir un enfrontament entre França i Àustria cosa que va generar la guerra entre diversos països europeus. 
Els territoris del regne de Castella es van posar a favor del candidat francès, mentre que la Gran Bretanya, Portugal, els Països Baixos, Prússia, Savoia i els territoris de la Corona d’Aragó (on hi havia Catalunya) es van posar a favor del pretendent austríac.

La guerra es va acabar al 1713 mitjançant la Pau d’Utrecht que van signar els països contendents, però Catalunya va continuar la guerra tota sola, perquè els anglesos havien trencat l’aliança que hi tenien, contra Espanya i França perquè els catalans havien comprès que, si eren derrotats, perdrien les seves llibertats. La guerra es va acabar amb la conquesta de Barcelona, l’11 de setembre de 1714, i la rendició,  a les tropes franco-espanyoles, del castell de Cardona una setmana després.






TEORIA:



ACTIVITATS:


No hay comentarios:

Publicar un comentario